Thursday, September 9, 2010

Salam Idulfitri maaf zahir dan bathin

1 Syawwal 1431 hijrah

Allahu akbarullahu akbar, laa ilaha illahu wallahu akbar, Allahu akbaru walillahil hamdu. Allah maha besar, tiada Tuhan melainkan Allah, Allah maha besar dan segala puji bagiNya.

Taqabbalallahu minna waminkum. Allah makbulkan doa kami dan doa anda semua.
Raya ke 2, Yi adik bungsu telah selamat mengikut tali pertunangan dengan gadis pilihannya Yana dari Bukit Payung, Jertih.
Semasa beraya di kampung, aku sempat joging pada pagi raya ke 2 dan ke 3.
Raya ke 5 kayuh basikal gunung ke Putrajaya melalui Sg Merab, Presint Diplomatik, Bangunan Intan, Kg Limau Manis, Teras Jernang. 38km = 2 jam 30 min.
Bangunan Intan, Suruhanjaya Tenaga.

9 syawwal kayuh bersama Ridwan ke Taman Alam Rimba Presint 15. UKM-Sg Merab-Bakar Baginda-Taman Alam Rimba-Limau Manis-Teras Jernang-West Country= 46km= 4 jam 10min.

2 comments:

Ridwan said...

Asww Dr, taqobbal Allahu minna wa minkum.. Semoga kita boleh maintain semangat ibadah di bulan Ramadhan ke bulan yang setelahnya. Oh ya, besok (sabtu, 17-9-10) ada cadang kayuh? Saya teringin nak jelajah Taman Rimba Alam di Seksyen-15 Putrajaya. Nampaknya ok utk laluan MTB. Oh ya saya baru ganti tayar slick (26"x1.5") utk hardtail Raleigh, jadi bolehlah kayuh road-bike sama.

abuomar said...

Waalaikum mussalam,
Eluk juga cadangan tu. Taman Rimba Alam tu sebelah presint diplomatik. Laluan pilihan: UKM-BBBangi-Sg Merab-Kg Abu Bakar Baginda-Presint diplomatik-Taman Rimba Alam-Kg Limau Manis-Teras Jernang-UKM=30km.